We live in a wonderful time, in which craftsmanship and essentials are making a remarkable comeback. A pivotal time that will hopefully see the definitive disappearance of processed and denatured products.
Born in Piedmont, Corrado Barberis became aware very early on of his responsibility to pass on the ancestral know-how he had known, and more specifically, that of chocolate.
With Hill Bar, he brings carefully selected cocoa beans directly to Lille to shell, grind, mix, conch and shape them. It gives life to a chocolate of a quality and finesse forgotten by most palates and perfectly faithful to the Italian tradition.
Concerned about making the world of cocoa a better place for farmers, partners, chocolate makers and consumers, HILL BAR gets its cocoa beans from its partner SILVA.
Choosing Hill Bar means choosing to promote the cultivation of high quality cocoa in sustainable agroforestry systems while preserving forests and natural resources.
The SILVA promises
Premium quality cocoa with a distinctive flavor profile from exclusive locations.
Conservation and protection of cocoa-producing forests for future generations.
A fair income for cocoa farmers and their families.
Decent working conditions, prohibiting child labor and slavery.
A real and human story about taste, forest, growers and the future to share with customers and friends.
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Il n’existe pas une manière plus authentique de produire une tablette de chocolat qu’en la produisant à partir de la fève de cacao. Hill Bar est une entreprise à taille humaine composée de personnalités désireuses de faire valoir les valeurs d’authenticité dans le travail du chocolat bean to bar.
Notre laboratoire situé à Villeneuve d’Ascq est ouvert à tous. Les produits utilisés sont travaillés à partir de la matière première la plus brute possible (fèves de cacao bio, pistaches de différentes origines, noisettes du Piémont et amandes de Sicile torréfiées).
Hill Bar s’assure de se fournir en fèves de cacao auprès de producteurs rémunérés adéquatement. Le respect des producteurs de cacao est une priorité.
Notre production de chocolat est locale, raisonnée et cherche à réduire les déchets. Rien n’est jeté dans le cacao. Les fèves déclassées servent au composte et la coque des fèves est utilisée en infusion.
Le processus bean to bar permet de faire perdurer un savoir-faire unique face à l’industrialisation importante du chocolat. Le travail de la fève de cacao et la confection de nos tablettes de chocolat grand cru impliquent du temps et de la précision.
There is no more authentic way to produce a chocolate bar than by producing it from the cocoa bean. Hill Bar is a company on a human scale, made up of personalities who want to promote the values of authenticity in the work of bean to bar chocolate.
Our laboratory located in Villeneuve d’Ascq is open to all. The products used are made from the most raw material possible (organic cocoa beans of different origins, Bronte pistachios, Piedmont hazelnuts and roasted Sicilian almonds).
Our cocoa beans as well as the sugar included in the bars and chocolate snacks are 100% organic.
Hill Bar ensures that its cocoa beans are sourced from properly compensated producers. Respect for cocoa farmers is a priority.
Our chocolate production is local, reasoned and seeks to reduce waste. Nothing is thrown into the cocoa. The decommissioned beans are used for compost and the bean hulls are used in infusions.
The bean to bar process allows us to maintain a unique know-how in the face of the significant industrialization of chocolate. Working with the cocoa bean and making our Grand Cru chocolate bars takes time and precision.